Ny belysning införskaffad – Check!


I dessa tider när man inte kan resa som önskat så har man istället möjlighet att se över sakerna runt omkring sig. Det var på tiden att min gamla trotjänare att fick sig ett upplyft. Jag har haft min bil i över sju år och har aldrig behövt lägga en hand på den. Nu såg jag dock att den började bli sådär ledsamt nedgången och skulle behöva lite omsorg för att bli sitt gamla goda jag. Jag skickade in den på en riktig rundsmörjning och bestämde sedan för att även uppdatera belysningen.

Som sagt: denna bil har inte behövt någonting utöver den vanliga tvättsvampen under de senaste åren, men just bilens originallyktor är faktiskt någonting jag har funderat på.  Jag tycker de har blivit betydligt sämre med åren, och jag kan känna mig lite orolig när jag kör ute på landsväg i mörkret.

Med detta sagt valde jag att investera i ett 3-pack runda extraljus som kändes helt rätt i både storlek och design. Trots dess ganska blygsamma mått på 7 tum så kändes det som om jag hade monterat fast strålkastare värdig en fotbollsplan. Bredden ut på sidorna är framförallt det jag saknat med bilens ursprungliga lampor, och det kommer verkligen inte vara ett problem nu. I och med att jag köpte tre stycken så vinklade jag de två yttersta markant utåt medan den i mitten satt bra där den satt.

Efter att jag gjorde detta uppsving med belysningen så har jag funderat en del kring varför inte alla bilar egentligen har extraljus. Jag har kommit fram till att det nog måste handla om en stor del snålhet, för jag det är fler än jag som är missnöjd med bilens originallyktor.

Jag pratade med en kompis som kör lastbil, och han berättade att i hans yrke är det en del av kulturen att smycka sitt fordon med många extraljus. Den extra belysningen på körbanan, blir liksom bara ett plus. Och jag nu förstå honom: för visst höjdes estetiken avsevärt även på min farkost efter detta köp. Nu gäller det att spara ihop tills nästa möjlighet finns att resa för jag börjar bli så trött på denna pandemi.